Sestdien, 17. jūnijā, plkst. 11.00 veikala MEGO laukumā Tilta ielas 1 pusē svinam ilgi gaidītās un tik daudzu iedzīvotāju veidotās Rīgā pirmās publiskās ārtelpas lielformāta mozaīkas uzstādīšanu Sarkandaugavas Aptiekas ielā.

Programmā:

  • Fotoorientēšanās spēle Fotoceļš cauri Sarkandaugavas mozaīkai

Starts plkst. 11.00 no MEGO laukuma.
Ilgums: apm. 2 h 30 min.
Komandā 3-5 cilvēki. Ja nav komandas, var nākt individuāli un uz vietas izveidot kopā ar pārējiem.

Spēles laikā ar kartes un darba lapas palīdzību jāsasniedz lielajā mozaīkā attēlotie objekti un pa ceļam jārealizē dažādi foto, video, sociāli un vides iepazīšanas uzdevumi.

Līdzi jāņem:
1) Fotokamera vai viedtālrunis ar kameras funkciju.
2) Sarkandaugavas karte vai navigācijas ierīce (telefons). Var pirms spēles iepazīties ar teritoriju un izpētīt maršrutu, lai zinātu, kur doties un kā atrast spēles uzdevumu vietas.
3) Pārnēsājamā uzlādes ierīce power bank, ja nepieciešams – lai elektronika neizlādējas, jo būs šis tas jānofilmē.
4) Zīmulis vai pildspalva.
5) Ērti apavi un apģērbs. Tā kā spēle pieprasa aktīvu pārvietošanos, izvēlies ērtus apavus, kas ir piemēroti staigāšanai un ārējiem apstākļiem. Tāpat ņem vērā laikapstākļus un izvēlies piemērotu apģērbu. Karstā laikā neaizmirsti par cepuri un saules aizsargkrēmu.
5) Enerģija un labs garastāvoklis. Sagatavojies emocionāli un fiziski, lai izbaudītu spēli. Atceries paņemt līdzi ūdeni! Esi pozitīvi noskaņots un gatavs izbaudīt piedzīvojumu!

  • Mozaīkas suvenīra veidošanas darbnīca

11.00-15.00
Veikala MEGO laukumā Tilta ielas 1 pusē

Darbnīcā apm. 30 min laikā būs iespējams izveidot augstvērtīgu suvenīru uz finiera pamatnes mozaīkas tehnikā – pēc izvēles vienu no lielformāta mozaīkā izveidotajām ēkām.
Īpaši aicinām piedalīties tos, kuri pielika savu artavu lielās mozaīkas kopīgajā salikšanā – gan pirms pāris gadiem, gan šopavasar Sarkandaugavas pamatskolā.

Pasākums tiks fotografēts. Personas datu pārzinis – Sarkandaugavas attīstības biedrība (saziņa – sarkandaugavai@gmail.com).

Dalība pasākumos ir bez maksas.

Projekts līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

 
Personāla atlase