Pirmajā Alekša skvēra ierīkošanas pasākumā projekta “Labas vietas TALKA” dalībnieki un apkaimes iedzīvotāji nokrāso ēku sienas.

Talkā sestdien 5.aprīlī notika krāsošanas darbi un Alekša skvērs ieguva pavisam košus akcentus. Bez zemes darbiem bija paredzēts skvēram pieguļošo ēku brandmūrus un žogu nokrāsot sarkanā (!) krāsā. 

Skvērā jau ierīkotas vietas dizaina objektu stiprināšanai, bet līdz atklāšanai plānotas vēl divas talkas:
24.aprīlis – otrās krāsas kārtas uzklāšana sienai un karogu mastiem, Alekša skvēra vietzīmes uzstādīšana;

26.aprīlis – Lielā Talkas dienā skvērā noritēs pēdējie darbi teritorijas labiekārtošanā, skaisto dizaina objektu uzstādīšana.

Pasākumam var sekot un pieteikties:

www.facebook.com/events/1423456311238720/?context=create&source=49

Labas vietas TALKA” 2013. gadā pieteica skvēru Sarkandaugavā kā vietu, kuru var padarīt par labāku, ja tā tapšanā iesaistās paši apkaimes iedzīvotāji. Pēc idejuTALKAS 2013.gada maijā, kurā iedzīvotāji dalījās ar savu redzējumu un idejām par skvēra identitāti un ikdienas vajadzībām, sekoja garš dizaina, projekta tehniskās izstrādes un saskaņošanas posms, lai jau šogad, kad Rīga ir kļuvusi par Eiropas kultūras galvaspilsētu, Sarkandaugavas apkaimes centrālais skvērs kļūtu par spilgtu vietzīmi apkaimē, kur satikties, pavadīt vairāk laika un līdz ar to pavērt jaunu lappusi skvēra ikdienas dzīvē, dodot iespēju uzsākt vēl lielākus šīs vietas labiekārtošanas darbus.

Sarkandaugavas Alekša skvērs ir „Labas vietas TALKAS” pilotprojekts 2014. gadā gaidāmajiem koprades un vides uzlabošanas pasākumiem vairākās Rīgas apkaimēs.
 Projekts “Labas vietas TALKAS” top sadarbībā ar Laikmetīgās arhitektūras informācijas centru un Sarkandaugavas attīstības biedrību.“Labas vietas TALKA” ir pasākumu cikls, kurā apkaimes iedzīvotāji kopā rada idejas kādai konkrētai pilsētas vietai ar mērķi to uzlabot, padarīt drošāku un interesantāku un tas ir Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīga 2014 pilotprojekts tematiskajā līnijā “Ceļu karte”.

panorama

Aleksa-skvers

Personāla atlase