Lai arī kā tas neizklausītos jocīgi, bet Sarkandaugava ir bez Daugavas, jeb precīzāk jāteic – bez piekļuves ūdenim. Sarkandaugavas attīstības biedrība jau kādu laiku īpašu uzmanību pievērš Sarkandaugavas vecupes attekai (tā kas tek gar Sky & More un RER), rīkojot talkas [šeit] [šeit] [šeit] [šeit], izveidojot fitoremediācijas [šeit] [šeit] dārzu  un mudinot Rīgas domi pievērst šai upītei lielāku vērību. Diemžēl, cilvēka darbības rezultātā upe ir piesārņota, taču tas neliedz baudīt ūdens tuvumu, ja piekļuve tam būtu labiekārtota.

Pludmales

Pagājušā gada vidū Sarkandaugavas iedzīvotāji atminas, ka Sarkandaugavas upē varējis peldēties, bet naftas termināļu vietā (domāts – T2 Terminal, bij. Man-Tess un Rietumu terminālis) atradās pļaviņa un laivu piestātne. Kundziņsalieši, dalās atmiņās, ka pirms brīvosta okupējusi salas malu uz Daugavu, vietēji iedzīvotāji un salas viesi varēja baudīt peldes priekus lielajā Daugavā. Diemžēl, tas jau ir vēsturē.

Sadarbībā ar biedrību “Kundziņsala”, Sarkandaugavas attīstības biedrība mēģināja apzināt potenciālās piekļuves vietas ūdenim. Protams, šis ir tikai vispārējs vietu novērtējums un iespējams, kādā no noraudzītām vietām peldēties nebūs ieteicams. Taču, ja reiz Ķīpsalā ļaudis var nodoties saules baudīšanai, kāpēc lai labiekārtota pludmale, varbūt pat ar pludmales volejbola laukumu, nebūtu pie mums?

karte-bing

1
Attēls 1. Parciņš un piekļuve ūdenim pie tilta uz Kundziņsalu, Sarkandaugavas pusē

2
Attēls 2. Piekļuves vieta Kundziņsalā, pa kreisi no Kundziņsalas tilta, aiz policijas.

3
Attēls 3. Piekļuve ūdenim Kundziņsalas DA galā.

Tagged with:
 
Personāla atlase