Laikmetīgās mākslas centra (LMC) producētā festivāla „Survival kit 5” ietvaros britu mākslinieks Bahbaks Hašemi-Nezhads (Bahbak Hashemi-Nezhad) un kuratoru platforma „BCC” aicina pieteikties dalībniekus radošajai darbnīcai, lai kopīgi ieklausītos, pamanītu un pieredzētu Sarkandaugavas kā apkaimes, vietas un teritorijas kompleksumu, tās īpašās telpiskās kvalitātes. Darbnīcas dalībnieki kopā ar mākslinieku testēs un izgudros sev nepieciešamās spēles noteikumus Sarkandaugavas izzināšanai. Ekspedīcija uz Sarkandaugavu dosies sestdienā, 31. augustā, savukārt tās rezultāti tiks prezentēti festivālā 14. septembrī.

Radošajai darbnīcai iespējams pieteikties līdz 23. augustam (ieskaitot), rakstot Maijai Rudovskai (maijarudovska@gmail.com). Dalībnieku skaits ierobežots. Dalības valoda – angļu valoda.

Ekspedīcijas rezultāti tiks prezentēti simpozija „Lēnā revolūcija. Māksla un kultūra institucionālajās un teritoriālajās perifērijās” ietvaros, kas notiks no 10. līdz 14. septembrim. „Survival kit 5” notiekošā simpozija laikā radošajās darbnīcās, seminārā un Sarkandaugavas izpētes pasākumā mākslinieki, kuratori, mākslas institūciju pārstāvji un aktīvisti inscenēs, analizēs, pētīs un prezentēs dažādas marginālo pozīciju stratēģijas un taktikas.

Informācija par festivālu

No š.g. 5. līdz 15. septembrim Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) rīkos jau piekto starptautisko festivālu „Survival Kit”, kurā piedalīsies vairāk nekā 50 mākslinieku no četrpadsmit Eiropas valstīm, kā arī ASV. Vērienīgo izstādi, kas šogad būs apskatāma vienā no Rīgas aktīvākajām apkaimēm – Avotos, Lāčplēša ielā 60, papildinās koncerti, performances, mākslinieku prezentācijas un divu dienu simpozijs ar starptautiskiem ekspertiem.

Ik gadu festivāla ietvaros mākslinieki aicināti savos darbos reflektēt par kādu sabiedrībai nozīmīgu tēmu, radot alternatīvus scenārijus izdzīvošanai. Festivāls „Survival Kit 5” pievēršas lēnajai revolūcijai, kas aktualizējusi marginalitāti, apvēršot spēka pozīcijas un apšaubot centra dominanci. Tā ir nehierarhiska kustība, kas izaugusi no indivīdu nepieciešamības un attīsta tiešās demokrātijas tradīcijas, savus domubiedrus aicinot nebaidīties gribēt to, ko viņi vēlas.

 Vairāk informācijas: Survival Kit 5 mājas lapā

Personāla atlase