Kas gan ir svētki bez piparkūku smaržas cepeškrāsnī un skaista dekora uz svētku galda skuju zariņa izskatā vai izrotāta eglīte, kas liek mūsu bērnu acīm iemirdzēties pat vairāk, kā pašai eglītei?!

Iepriekš izsludinājām konkursu “Svētki manā logā”; šeit apkopojam 10 idejas Tavam svētku loga noformējumam.
Lai visiem gaišs un radošs šis burvīgais svētku gaidīšanas laiks!

1. Citādais Ziemassvētku vainags
Adventa vainags jau vairākas nedēļas pirms Ziemassvētkiem ienes tradicionālo skuju smaržu, sveces siltumu un mieru mūsu mājās. Kāpēc gan to neiekarināt logā un nepadarīt mazliet “citādāku”?

2. Lai snieg!
Vai atceraties, kā bērnībā locījāt lapu vairākās daļās un ļāvāt šķērēm to izrobot, radot neticami skaistas sniegpārsliņas? Papīrs, šķēres un lieliski pavadīts laiks kopā ar bērniem, radot īstu puteni logā.

3. Sava Ziemassvētku zvaigzne
Nedaudz locīšanas prasmes, līme, līmlenta, un varbūt tieši Tavā logā uzmirdzēs skaistākā šī gada Ziemasvētku zvaigzne.

4. Dabiskais brīnums
Radi virteni, vainagu vai ko citu savā logā, izmantojot dabiskos materiālus: egles zarus, skujas, čiekurus, kastaņus, smilgas, pīlādžus…

5. Ziemassvētku stāsts
Visi zina stāstu par Jēzus dzimšanu. Kāds ir Tavs stāsts, ar ko Tev asociējas šie svētki, Jaunais gads? Vai tā ir silīte, krītošas zvaigznes, salūts, svētku mūzika, notis? Pastāsti to.

6. Sniegs tieši uz loga
Izmanto speciālo krāsu logu noformējumiem un radi savu gleznu.

7. Atdzīvini savu logu
Piešķir savam logam dinamiskumu, piemēram, izmantojot gaismas diodes.

8. Izmanto dabīgo gaismu, laternas, sveces
Var izmantot īstas sveces, bet trīsreiz padomā par ugunsdrošību. Ieteicams sveces ielikt uguns drošos stikla traukos un pārliecināties, ka liesma ir drošā attālumā no materiāliem un priekšmetiem, kas varētu aizdegties.

9. Egles bumbas
Arī no eglītes rotājumiem var izveidot skaistas virtenes un vainagus logam.

10. Zeķes un dāvanas
Ikvienam bērnam un lielākajai daļai pieaugušo svētki asociējas arī ar dāvanām. Pilna zeķe konfektēm, piparkūkām, mandarīniem, šokolādes rūķiem un citiem gardumiem. Vai vienkārši improvizētas dāvanu kastes.

 
Personāla atlase