Ir palikusi apmēram viena nedēļa, līdz visos mēdijos izskanēs Lielā talka un Latvijā savākto atkritumu kvantumi. Ja vēl nezinat, kur doties talkot Sarkandaugavā, tad lūdzu opcija un kontakti:

Vieta: Sliežu iela
organizators:   Latvijas Jūras medicīnas centrs
Aiga Gulbe29343508aiga.gulbe@ljmc.lvPlānojam savākt izmestos atkritumus vidē un sagrābt lapas Sliežu ielā, aiz LJMC teritorijas līdz dzelzsceļam.
Info no talkas.lv

Plānotās sakopšanas talku vietas Rīgas brīvostas teritorijā:

Daugavas labais krasts

1. Austrumu mols – Rīgas jūras līča piekraste, Daugavas krasts pie Saivas ielas, Austrumu mols un tam piebraucamais ceļš no Mangaļsalas ielas.

2. Mangaļsalas iela – piestātne MS-15, tai pieguļošā teritorija līdz mazdārziņiem un privātajam zemes gabalam

3. Kundziņsalas tilts – upes līcis pie tilta Tvaika ielas pusē

4. Kundziņsala – Sarkandaugavas krasts (Kundziņsalas 2.līnija, 3.līnija un tilta uzbērumi Kundziņsalas pusē

5. Uriekstes iela

Info no www.rop.lv

Ar pavasara iestāšanos, ir sākusies vēl viena rosība, proti, Sarkandaugavas apkaime ir ieinteresējusi Rīgas un citu valstu urbānistus (varbūt ļoti vienkāršoti, tiem kam ir svešs šis termins – pilsētpētnieki), kuri ir sanākuši kopā uz kursu LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē un sadarbībā ar nesen izveidoto Urban Institute Riga, vietējiem un ārzemju lektoriem pētīs Sarkandaugavas apkaimi, runās ar vietējiem iedzīvotājiem un piedāvās savu redzējumu par vietas attīstību (sekojiet info šeit).

Mūsdienās tradicionālā pilsētplānošana (kad svešais atnāk un pasaka kā būs) ir sevi izsmēlusi un no tā cieš pilsētas visapkārt pasaulei. Tas noved pie tā, ka cilvēki dodas prom no pilsētas, atstājot aiz sevis novecojušu infrastuktūru un tukšus namus.

Kā tas ir Sarkandaugavā, vai šeit dzīvojošie cilvēki ir apmierināti ar sev apkārt notiekošo? Pieņemam, ka jums ir atbilde, vai arī jūs tikai par to domājat.. taču atcerēsimies, ka bez savām mājām (dzīvokļa platības) ir ārī publiskā ārtelpa (skvēri, ielas, ietves un ceļi), kas ir apkaimes dzīves kvalitātes rādītājs. Par to tad arī nākamajos ierakstos. Sekojiet līdzi un iesaistaties diskusijās (komentāros).

Kā arī svētdien, 15.aprīlī, ja redzat cilvēkus bariņos ar kartēm un papīriem rokās, tad tie ir viņi.

IMG_1993a-494x296

 
Personāla atlase