Šī gada 20.maijā pl. 18.00, jau 10. gadu Sarkandaugavā, Tvaika ielā gan vietējie, gan citu apkaimju aktīvisti būs aicināti stādīt saulespuķes. Papildus tradīcijas simboliskajai jubilejai un saulespuķu labvēlīgajai ietekmei uz dabu, šogad tai ir vēl viena nozīme – saulespuķe ir viens no Ukrainas simboliem un to dārzs būs veltījums Ukrainai un tās brīvībai.

Lai talkai sagatavotos, Sarkandaugavas attīstības biedrība aicina no aprīļa vidus līdz beigām iesēt saulespuķu sēkliņas un izaudzēt stādus. No tiem talkā tiks izveidots Saulespuķu dārzs vai pļava. Saulespuķu dārza apjoms nebūs ierobežots – jo vairāk stādu, jo dārzs būs krāšņāks un pamanāmāks.

Saulespuķu nozīme dabā ir nepārvērtējama. Tās ar savu sakņu sistēmu attīra piesārņotu grunti. Sarkandaugavā ar ikgadējām saulespuķu talkām uzmanība tiek veltīta piesārņotajai Sarkandaugavas vecupei un teritorijai. Vēl pirms 50-60 gadiem Sarkandaugavas upe šeit bija plata ūdenstilpne, kur vietējie vasarās peldējās un ziemās slidoja. Talkas uzdevums ir ne tikai pievērst uzmanību upes pašreizējam stāvoklim, bet arī atgādināt, ka vismaz teorētiski ar salīdzinoši vienkāršām metodēm upi var atgriezt tās agrākajā veidolā.

Un, protams, šogad talka, kuras centrā ir saulespuķes, iegūst jo īpašu nozīmi. Saulespuķes būs Ukrainas brīvības un pretkara simbols.


Kā izaudzēt saulespuķu stādu – seko šai instrukcijai:

Papildus informācija:

Ilze Rukšāne, 29407747

Alija Turlaja, 26446757

 
Personāla atlase