Šī gada 17. septembrī Alekša skvērā, pašā Sarkandaugavas sirdī, vētra nogāza liepu – koku, kas gadiem ilgi rotāja skvēra ainavu. Nogāžoties koks iegāzās blakusīpašumā, sabojāja žogu, bet koka vietā palika tukšums.

Izgāztā koka celms
Vieta kokam!

Rūpējoties par apkaimes labklājību, Sarkandaugavas attīstības biedrība iesāka projektu ar mērķi novērst vētras izraisītās sekas un uzdāvināt Alekša skvēram un visai Sarkandaugavai savu Laimes koku – sarkano kļavu, ko iestādīs nogāztā koka vietā!
Kopā ar partneriem mums ir izdevies sarūpēt atbalstu pašam dižkokam, kas tiks vests no Vācijas (5-7 metrus gara sarkanā kļava, jo Latvijā nav koku audzētavas, kas audzētu lielus kokus) un tā iestādīšanai (jo ir nepieciešams speciālais aprīkojums), tomēr mazākā finansējuma daļa – 300 EUR, mums joprojām izpaliek, lai veiksmīgi realizētu iecerēto jau novembra sākumā.

Šādi izskatās plānotais laimes koks, kas nāks nogāztā koka vietā

Mēs vēlamies aicināt Sarkandaugavas iedzīvotājus atbalstīt šo iniciatīvu un kopīgiem spēkiem savākt atlikušos līdzekļus! Jebkāda līdzdalība būs ļoti novērtēta un kalpos apkaimes labiekārtošanai!

Aicinām ziedojumu veikt ar pārskatījumu Sarkandaugavas attīstības biedrības kontā, maksājuma uzdevumā norādot “Ziedojums”. Rekvizīti pārskaitījumam:

Sarkandaugavas attīstības biedrība

Reģ. Nr. 40008190944

AS Luminor Bank

LV03RIKO0002013295094

Kopā mēs spēsim panākt vairāk! 🙂

Projekta atbalstītāji:
Sarkandaugavas attīstības biedrība
Stādaudzētava Lorberg
SIA Rīgas meži
ALPS ainavu darbnīca
Lielā Talka
One Communications Latvia sabiedrisko attiecību aģentūra

 
Personāla atlase