Noslēdzies pirmais Sarkandaugavas attīstības biedrības rīkotais konkurss “Sarkandaugavas dārznieks”, kas tika organizēts, lai rosinātu apkaimes iedzīvotājus piedalīties savas piemājas teritorijas apzaļumošanā un labiekārtošanā, iekārtojot balkonus, veidojot puķu kastes, ierīkojot puķu dobes un priekšdārziņus, kā arī sakopjot pagalmus pie daudzdzīvokļu namiem.

Konkursā piedalījās 11 dalībnieki; seši dalībnieki pieteicās kategorijā “Skaistākais/sakoptākais priekšdārzs pie daudzdzīvokļu nama”, trīs dalībnieki startējakategorijā “Skaistākais/interesantākais balkons/puķu kaste”, savukārt, par skaistākā un sakoptākā daudzdzīvokļu nama pagalma titulu sacentās divi Sarkandaugavas pagalmi.

Konkursā galvenokārt tika vērtēta izveidotāja izdoma, nevis finansiālais ieguldījums. Konkursu vērtēja žūrija, kuras sastāvā ietilpa ainavu arhitekte Ilze Rukšāne, dārznieks Jānis Zaķis un iedzīvotāji no Čiekurkalna un Brasas apkaimēm, kā arī Sarkandaugavas attīstības biedrības pārstāvis. Žūrijas locekļi atzina, ka vairāki no konkursam pieteiktajiem objektiem ir sagādājuši patiesu prieku un pārsteigumu ar ieguldīto izdomu un darbu.

Konkursa “Sarkandaugavas dārznieks” žūrijas komisija vērtē puķu kasti Kundziņsalas 6.šķērslīnijā.

Pagalmu kategorijā sīvā sacensībā starp Patversmes ielas 24 un Sarkandaugavas ielas 5 namiem pirmo vietu izcīnīja Patversmes ielas 24. nama pagalms, par kuru rūpējas Gaļina Revo. Kategorijā “Skaistākais/interesantākais balkons/puķu kaste” dalīta pirmā vieta: vienādu punktu skaitu saņēma Jolantas Runces puķu kaste Kundziņsalā un Hāpsalas ielas 32. nama puķu kastes (Daiga Jansone un Gunārs Ekerts). Savukārt priekšdārzu kategorijā pirmā vieta Maijai Biteniecei (Āžu iela 5) ar dārzu permakultūras noskaņās, otrajā vietā – Larisa Tkačenko (Sarkandaugavas 3) un trešā vieta Helenai Simanovskai (Aptiekas 6). Sarkandaugavas attīstības biedrības lapā portālā Facebook notika arī balsojums par konkursa Facebook lietotāju simpātiju. Šajā balsojumā uzvarēja Daiga Jansone un Gunārs Ekerts (Hāpsalas 32). Konkursa dalībnieku godināšana notiks noslēguma pasākumā 16. augustā.

“Lielākais ieguvums šajā konkursā ir ne vien tas, ka apkaime kļūst zaļāka un tie cilvēki, kas savā brīvajā laikā kopj dobes un stāda puķes, sajūtas novērtēti, bet arī konkursu dalībnieku savstarpēja iepazīšanās un tīklošanās. Priecājamies, ka, piemēram, konkursa dalībniekiem izveidotajā whatsapp grupā notiek ne tikai organizatoriskas dabas sarunas, bet arī dalīšanās ar augiem un padomiem dārzkopībā,” stāsta Alija Turlaja, Sarkandaugavas attīstības biedrības valdes priekšsēdētāja.

Konkursu „Sarkandaugavas dārznieks” organizē Sarkandaugavas attīstības biedrība Rīgas Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas projektu konkursa „Apkaimju iniciatīvas līdzdalības un piederības veicināšanai” ietvaros. Konkursu atbalsta žurnāls „Dārza pasaule”.

 
Personāla atlase