Sarkandaugavas attīstības biedrība kopā ar biedrību «Kundziņsala» un AS Aldaris 27. aprīlī aicina visus talkot Sarkandaugavas upes krastmalā

Šajā nedēļā visā Latvijā norisināsies Lielā talka, kurā piedalīsies arī Sarkandaugavas attīstības biedrība kopā ar biedrību «Kundziņsala» un AS Aldaris. Visi talkot gribētāji tiek aicināti kopīgiem spēkiem sakopt Sarkandaugavas upes krastu, jo šī ir vistuvākā un visērtākā piekļuve ūdensmalai Sarkandaugavas apkaimes iedzīvotājiem, ko ar laiku iecerēts labiekārtot, lai tā būtu patīkama un droša uzturēšanās vieta.

Talka notiks piektdien, 27. aprīlī pl. 14.00.

Tikšanās vieta: Pie Kundziņsalas tilta Sarkandaugavas apkaimes pusē.

Talkā plānots atbrīvot teritoriju no sadzīves atkritumiem, sagrābt lapas, tādēļ talkotāji aicināti ņemt līdzi talkai noderīgus instrumentus – grābekli, mazo zāģīti, lāpstu, ķerru.

Talkas organizatori nodrošinās darba cimdus, maisus un maltīti talkas noslēgumā.

“Viens no Sarkandaugavas attīstības biedrības dibināšanas iemesliem bija pievērst uzmanību pilsētas aizmirstajiem ūdeņiem – Sarkandaugavas upei. Mēs šai krastmalai paredzam lielu potenciālu un nozīmību apkārtnes iedzīvotāju aktīvās atpūtas nodrošināšanā. Jau vairākus gadus pēc kārtas Sarkandaugavas aktīvisti rīko talkas Sarkandaugavas vecupes krastos, kā arī ir iesākusi savas tradīcijas, piemēram, ikgadējā saulespuķu stādīšana Tvaika ielā notiks maija beigās,” stāsta Alija Turlaja, Sarkandaugavas attīstības biedrības valdes locekle.

“Sarkandaugavu par savu apkaimi sauc ne tikai šeit dzīvojošie, bet arī ikdienā strādājošie, tādēļ mums ir ļoti svarīgi gan piedalīties talkā, gan ikdienā veidot sadarbību ar Sarkandaugavas attīstības biedrību. Tāpēc arī no AS Aldaris puses aicinu visus talkot gribētājus pievienoties un kopīgiem spēkiem sakopt Sarkandaugavas pludmali,” uzsver Sigita Ozola, AS Aldaris valdes locekle.

Vietā starp Sarkandaugavas vecupes ieteku Sarkandaugavā un Kundziņsalas tiltu jau otro gadu ar apkaimes iedzīvotāju līdzdalību notiks sakopšanas talka. Šogad nelielā teritorija jau tika attīrīta no nevajadzīgajiem krūmiem un koku atvasēm, kas lieki aizēnoja vietu, ko veica Rīgas Brīvostas pārvalde kā šīs teritorijas pārvaldītāja.

Sarkandaugavas attīstības biedrība kopā ar AS Aldaris un citiem apkaimes uzņēmumiem un institūcijām šogad kopīgi iesaistīsies arī Muzeju Nakts aktivitātēs 19. maijā. Sarkandaugava izcelsies ar īpaši pārdomātu un interesantu programmu, pasvītrojot apkaimes industriālo vēsturi, tādēļ visi Muzeju Nakts interesenti laipni gaidīti Sarkandaugavā.

Papildu informācija par talku: +371 26446757 Alija Turlaja, Sarkandaugavas attīstības biedrības valdes locekle.

PIESAKIES TALKAI !

sarkandaugava_fb

Tagged with:
 
Personāla atlase