Šā gada 24. septembrī no plkst. 15.00 līdz 19.00 Aldara parkā Sarkandaugavā tiks svinēti svētki, kuros piedalīties aicināts ikviens radošās un izzinošās aktivitātēs darboties gribošais. Aldara parks, kurā pēdējo mēnešu laikā norisinājušās vairākas jauniešu platformas “Pilsētas laboratorija” aktivitātes, arī šajos svētkos būs mājvieta Latvijas, Somijas un Baltkrievijas jauniešiem, kuri apgūs pilsētvides plānošanas pamatprincipus.

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1120899547991135.1073741837.1010144845733273&type=1&l=524f4578cb

Svētku aktivitātes sāksies ar zīmējumu veidošanu uz monolītās dzelzsbetona sienas, kas pašlaik norobežo parku no Latvijas kultūras muzeja “Dauderi”. Sienas grafisko attēlu radījis stencila mākslinieks Dainis Rudens jeb “Rudens Stencils”, bet to veidošanā uz sienas varēs piedalīties ikviens pasākuma dalībnieks.

Pulksten 16.00 svētku dalībniekus uzrunās ielu sporta un kultūras kustības “Ghetto Games” aizsācējs Raimonds Elbakjans, kurš pastāstīs par Grīziņkalna apkaimes uzlabošanu un jauniešu iesaisti tajā un kopā ar “Sarkandaugavas attīstības biedrības” vadītāju Aliju Turlaju un, iesaistot pasākuma dalībniekus, radīs jaunas domas apkaimes uzlabošanai.

Aldara parkā būs iespējams apskatīt parka rekonstrukcijas metu konkursā iesniegtos darbus un piedalīties sarunās par jauniešu dzīvi pilsētā un viņu lomu apkaimes veidošanā. Lieli un mazi svētku apmeklētāji varēs iesaistīties “homo ecos:” radošajās darbnīcās, kurās rudenīgās noskaņās no dabas materiāliem varēs pagatavot dzīvniekus un dažādas figūras, fotorāmīšus un gaismas laternas tumšiem rudens vakariem. Svētku laikā būs iespēja apskatīt fotoizstādi “Klimata liecinieki”, – vizuālu stāstu par klimata pārmaiņu liecību meklējumiem dažādās Latvijas vietās, cilvēkiem, kas daudzu gadu garumā vērojuši norises dabā savā tuvākajā apkārtnē.

No pulksten 18.00 līdz 19.00 uz “Pilsētas laboratorijā” tapušās otrreiz izmantoto materiālu skatuves kāps dīdžejs Toms Grēviņš, kura pavasarī izteiktā ideja par vienkāršas un visiem pieejamas skatuves izveidi Sarkandaugavā tika īstenota vasarā notikušajā urbānajā intervencē Aldara parkā.

Tie, kas vēlas doties uz svētkiem ar velosipēdu, pulksten 15.00 pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja var pievienoties kopābraukšanai uz Sarkandaugavu.

Pasākumu vadīs improvizācijas teātra aktieris Mārtiņš Kozlovskis.

24. un 25. septembrī Sarkandaugavā norisināsies projekta “Green Manual For Youth Space” ietvaros tapušais pilsētvides treniņš, kurā piedalīsies jaunieši no Latvijas, Baltkrievijas un Somijas. Pilsētvides treniņa mērķis ir plānošanas centrā nostādīt jaunieti un tā vajadzības pilsētā, sabiedrības daļu, kas bieži vien tiek aizmirsta, plānojot pilsētas telpu. Treniņa laikā notiks diskusijas, dalīšanās ar labās prakses piemēriem, un Aldara parks tiks izmantots kā telpa, kurā pielietot treniņā iegūtās zināšanas.

Informācija par svētkiem šeit: Aldara parka svētki.

Caparol krāsas un instrumentus krāsošanai pasākumam nodrošina krāsu interneta veikals Krasas.lv no SIA “Krāsu serviss” sadarbībā ar SIA “DAW Baltica”.

Projekta «Green manual for youth space» aktivitātes tiek līdzfinansētas ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja finansiālu atbalstu.
Vairāk par projektu: www.homoecos.lv un www.sarkandaugavai.lv

Print

Informāciju sagatavoja projekta komunikācijas vadītāja Agita Pusvilka

Biedrība “homo ecos:”

Ernestīnes iela 12, Rīga, LV-1046

+371 29157518, agita.pusvilka@homoecos.lv

Sociālie tīkli:
facebook/pilsētas laboratorija

facebook/Sarkandaugava

facebook/homoecos

twitter.com/homoecos

draugiem.lv/homoecos

screen-shot-2016-09-18-at-10-14-36-pm

 
Personāla atlase