Šā gada 27. maijā Rīgas 28. vidusskolā liecību izsniegšana noritēs nedaudz citādāk – skolai blakus esošajā Aldara parkā. Līdztekus tradicionāli svinīgajai daļai būs apskatāma izstāde ar 8. klases jauniešu veidotiem stāstiem par Aldara parku nākotnē – 2020. gadā.

Iecere pārveidot vēsturisko Aldara parku ietilpst Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta tuvāko gadu plānos. Parks tiks pilnībā rekonstruēts, un patlaban ir izsludināts metu konkurss, kurā jau no paša sākuma tika iesaistīti arī vietējie iedzīvotāji. Ņemot vērā to, ka Rīgas 28. vidusskola atrodas līdzās parkam un aktīvi izmanto tā teritoriju, parks ir īpaši nozīmīga vieta skolas jauniešiem. Parkam cauri tiek mērots ceļš uz skolu, tajā norisinās sporta nodarbības un tiek pavadīts brīvais laiks.

Šī gada pavasarī skolas jaunieši iesaistījās projektā par pilsētvides plānošanu “Līdzdalības laboratorija”. Lai jaunieši labāk izprastu, kā veidojas pilsētas telpa, kā to var mainīt, lai radītu iedzīvotājiem patīkamu apkārtni, projekta ietvaros notika vairākas teorētiskas un praktiskas nodarbības kopā ar vides un pilsētplānošanas ekspertiem, Pilsētplānotājs Jānis Ķīnasts rosināja jauniešus iztēloties, kā Aldara parks varētu izskatīties 2020. gadā, viņš aicināja brīvi ļauties iztēlei, domājot par nākotni. Nodarbībās jaunieši mācījās izprast vietu raugoties kartē, analizējot tās nozīmi vietējās kopienas sociālajā dzīvē un domāt par vides ilgtspējību.

Aldara parka stāsti tiks izmantoti parka plānošanā un būs reāls jauniešu ieguldījums apkaimes sakārtošanā.

 

Vairāk par projektu: www.homoecos.lv un www.sarkandaugavai.lv

Projekta «Green manual for youth space» aktivitātes tiek līdzfinansētas ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja finansiālu atbalstu.

Atsevišķas aktivitātes tiek īstenotas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas projekta «Līdzdalības laboratorija» ietvaros.

 

Sociālie tīkli:
facebook/pilsētas laboratorija

facebook/Sarkandaugava

facebook/homoecos

twitter.com/homoecos

draugiem.lv/homoecos

Screen Shot 2016-03-21 at 12.25.22 PM

 

 
Personāla atlase