Šā gada 29. aprīlī no plkst. 16.00 līdz 18.00 Sarkandaugavas apkaimes centrā, pie ēkas Sarkandaugavas ielā 2, notiks pop-up akcija “Ielaušanās pilsētā” jeb urbānā intervence. Pasākumā Sarkandaugavas 28. vidusskolas jaunieši radīs četras dažādas urbānās intervences. Atsevišķas pilsētvidei piederīgas detaļas — koki, gājēju celiņš, pulkstenis, soliņi — tiks radoši pārvērstas, tādā veidā uz brīdi izmainot esošo vidi. Intervences būs pašu skolēnu izdomātas, veidotas un uzstādītas.

 

Viena no intervencēm būs arī akcijas laikā izveidotā viesistaba — telpa, kur atpūsties, pavadīt laiku, sarunāties, diskutēt un spēlēt spēles. “Pilsētas publiskā ārtelpa ir mūsu kopējā viesistaba, un visi esam līdzatbildīgi par to, cik sakārtota un mājīga tā ir, vai tajā ir patīkami un interesanti uzturēties mums pašiem un ciemiņiem,” stāsta Sarkandaugavas attīstības biedrības vadītāja Alija Turlaja un turpina: “Viesistabā rosīsies skolas jaunieši un visiem būs iespēja padomāt — kāda ir mūsu ārtelpa, vai mēs to uztveram kā daļu no savas dzīvestelpas un vai varam un gribam to mainīt?”

Publiskā telpa pie Sarkandaugavas un Tilta ielu krustojuma ir viens no apkaimes centrālajiem punktiem, kuru ikdienā caurstaigā daudzi apkaimes iedzīvotāji un viesi. Tā ir morāli novecojusi, ne īpaši pievilcīga vieta. Urbānās intervences paudīs vietējo jauniešu reakciju uz apkārtējo vidi un tajā notiekošo. Tā būs komunikācija ar apkaimi, tās iedzīvotājiem.
Urbānās intervences ir daļa no plašāka apkaimes plānošanas projekta, kurā aktīvi iesaistīsies Sarkandaugavas jaunieši, šī gada laikā pētot savu skolu, tās tuvāko apkārtni un apkaimi. Projekta laikā Sarkandaugava pārtaps par pilsētas laboratoriju, kuras galvenie iniciatori būs paši jaunieši.

Vairāk par projektu: www.homoecos.lv un www.sarkandaugavai.lv

Projekta «Green manual for youth space» aktivitātes tiek līdzfinansētas ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja finansiālu atbalstu.

Atsevišķas aktivitātes tiek īstenotas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas projekta «Līdzdalības laboratorija» ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja projekta komunikācijas vadītāja Agita Pusvilka

Biedrība «homo ecos:»

Ernestīnes iela 12, Rīga, LV-1046

+371 29157518, agita.pusvilka@homoecos.lv

Informācija medijiem

Sociālie tīkli:
facebook/pilsētas laboratorija

facebook/Sarkandaugava

facebook/homoecos

twitter.com/homoecos

draugiem.lv/homoecos

 

IMG_6752

 
Personāla atlase