Sestdien, 22.martā Sarkandaugavas vecupes krastos notiks talka, lai kopīgi sagaidītu pavasari, putnus un gatavotos Sarkandaugavas strādnieku svētkiem, kas notiks maijā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, ziņo Sarkandaugavas attīstības biedrība un tās draugi.

22. martā no plkst 9.30 līdz 14.30 ikviens sarkandaugavietis un apkaimes viesis, kuram rūp sakārtota vide, kopā ar visu ģimeni aicināts piedalīties talkā Sarkandaugavas vecupes krastos Tvaika ielā, aiz Statoil degvielas uzpildes stacijas. Talkā plānots turpināt pagājušā gada rudenī sākto aizaugušo krastu attīrīšanu un sakopšanu, lai 17.maijā Tvaika ielā un citviet Sarkandaugavā notiktu pirmais radošās apkaimes festivāls “Sarkandaugavas strādnieku svētki”.

Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca, aktīvi iesaistoties apkaimes attīstītībā, šoreiz sagatavojusi putnubūrīšus, kurus 22.martā talciniekiem būs iespēja novietot upes krastā esošajos kokos. Talcinieki aicināti ņemt līdzi darba cimdus, un, ja to īpašumā ir motorzāģis, tad arī to. Dažādu apkaimes vietu sakopšana ir viens no Sarkandaugavas attīstības biedrības mērķiem, darbs tiks turpināts “Lielajā talkā” 26.aprīlī, un šopavasar noslēgsies arī Alekša skvēra labiekārtošanas projekts, kurš ar īpašu pasākumu tiks atklāts 1.maijā.

Sarkandaugavas attīstības biedrība kopā ar radošo apvienību “Vizuālās kultūras klubs”, apkaimes radošajām personībām, māksliniekiem un uzņēmējiem aktīvi gatavo vairākus kultūras pasākumu apkaimē. Īpašs notikums būs 17.maijā paredzētie “Sarkandaugavas strādnieku svētki”, kuros gaidāmas dažādas aktivitātes visai ģimenei – koncerti, radošās darbnīcas, sporta spēles, brīvdabas kino un daudz kas cits. Reanimējot vārdu “strādnieks”, svētki iezīmēs apkaimes interesantāko vēstures periodu, kad strādnieks bija šīs vietas identitātes zīme, un ar dažādu kultūras jomu un aktivitāšu starpniecību aicinās veidot jaunu apkaimes identitāti.

Festivāls iekļauts Eiropas kultūras galvaspilsētas “Rīga 2014” tematiskajā līnijā “Ceļu karte”, un to atbalsta Nodibinājums “Rīga 2014”, Latvijas vides aizsardzības fonds, AS Aldaris, AS Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca un SIA PARUS Studio.

PRESES RELĪZE MEDIJIEM

Image

_MG_7604

 
Personāla atlase