Rīgas domes pilsētas attīstības departaments ir uzsācis sanāksmes apkaimēs par jauno Rīgas teritorijas plānojumu. Sarkandaugavas apkaimes (kopā ar Kundziņsalu, Mīlgrāvi un Vecmīlgrāvi) sanāksme notiks otrdien, 29.oktobrī pl. 18.00 Rīgas 28. vidusskolā (Sliežu iela 23).

Kā skaidro RD pārstāvji – Teritorijas plānojums zināmā mērā ir vīzija par to, kā Rīga varētu attīstīties, tāpēc plānojuma izstrādes laikā diskusijas objekts ir tieši ilgtermiņa attīstības redzējums, akcentējot apkaimes mērogu, jo šajā mērogā mēs labāk varam izprast un izjust pilsētas telpu.

Attīstības plāns nosaka:

  1. Jaunu būvju veidošanu un plānošanu;
  2. Rūpniecības teritorijas plānojumu. Arī to, kā šīs teritorija mijiedarbosies ar iedzīvotāju tiesībām uz tīru, sakārtotu vidi;
  3. Jaunu ceļu būvniecību un plānošanu. Esošo pārbūvi. (vai Sarkandaugavā trūkst gaisa piesārņojuma?)
  4. Ostas kravu transporta kustību.
  5. Dzelzceļa pārbrauktuvju noslodzi un sastrēgumu veidošanos (piemēram, Ezera ielas pārbrauktuve ir faktiski neizmantojama, arī troksnis un vibrācijas ko rada esošais dzelzceļš).
  6. Piekļuve ūdensmalai un Sarkandaugavas upes attīrīšana un sakopšana.
  7. Veloceliņu attīstību.

Aicināti piedalīties visi un kopā ar Sarkandaugavas attīstības biedrību uzdot sev interesējošos jautājumus, kā arī izteikt savas vēlmes un vajadzības.

 

Personāla atlase