Kāda ir teritorija, kura, iespējams, citos apstākļos būtu varējusi kļūt par Rīgas centru? 
Kāda būtu pilsēta, ja uz centru mēs brauktu Sarkandaugavas virzienā?

Intervence „Occupy Sarkandaugava” – ar ekspedīciju, pop-up izstādēm, filmu vakaru, spēli “Absurda epizode no reevolūcijas” u.c. – ļaus no jauna iepazīt Rīgas vēsturisko apkaimi, kur 18. gs. sākumā cars Pēteris I bija iecerējis izveidot Rīgas jauno centru.


„Occupy Sarkandaugava” iesāksies plkst. 12.00 no Alkeša skvēra (http://ej.uz/Aleksa_laukums) ar ekskursiju pa Sarkandaugavas vēstures labirintiem un paslēptajām arhitektūras pērlēm, kuru organizēs Sarkandaugavas attīstības biedrība.

Plkst. 14.30 būs iespēja iejusties revolucionāra ādā Ramonas Bušas-Virtmanes un Vladislava Saveļjeva spēlē „Absurda epizode no reevolūcijas”, kas notiks A/S „Aldaris” rūpnīcas teritorijā.

Paralēli spēlei muzejā „Dauderi” un Sarkandaugavas kafejnīcās būs iespējams arī apskatīt arī pop-up izstādes ar Romana Korovina, Ata Jākobsona un Ilzes Vanagas darbiem, kā arī iepazīties ar mākslinieka Bahbaka Hašemi-Nezhada (UK) un kuratoru platformas „BCC” darbnīcas „Lose & Find” rezultātiem.

Pēcpusdienā, plkst. 15.30, bijušajā kinoteātrī „Aurora” ar prezentāciju „Sarkandaugava, vai kārtējais radošais kvartāls?” uzstāsies Sarkandaugavas attīstības biedrības vadītāja Alija Turlaja, kurai ar savu lekciju sekos mākslinieks-urbānists Jonass Būhels (Jonas Buechel, DE/LV) „Enough Is Enough. No Survival, but Life”, kas sniegs arī savu komentāru par pēdējās nedēļas akciju „Occupy Me”.

Plkst. 17.00 būs iespējams noskatīties filmu „Empire Me”, kas piedāvā dokumentālu stāstu par dažādām pašu iedzīvotāju radītām utopiskām pilsētām visā pasaulē (http://www.empire-me.net/).

Plkst. 19.00 Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra bijušajā izvadīšanas ēkā notiks Zviedru mākslinieces Johannas Hestes performance „A last farewell”. Intervenci „Occupy Sarkandaugava” ar koncertu plkst. 20.00 noslēgs grupa „Čipsis un Dullais”.

Ar jautājumiem par intervenci var vērsties pie Ramonas Bušas-Virtmanes (ramona.b.virtmane@gmail.com; +371 26 873 100) vai Elzas Lāmas (elza@lcca.lv, +371 29152346). Uz Sarkandaugavu iespējams nokļūt ar 5. un 9. tramvaju, 2, 11.un 24. autobusu vai 3.trolejbusu!

Šodienas Sarkandaugava ir izteikta tranzīta zona starp centru un tālākiem mikrorajoniem. Caurbraucot uzmanību galvenokārt piesaista benzīna uzpildes stacija „Statoil”, Rīgas Psihoneiroloģiskās slimnīcas dzelzsbetona žogs un dzelzceļa pārbrauktuve. Savukārt, izejot ārpus ierastā maršruta, var atklāt ne tikai vērienīgu Sarkandaugavas industriālās arhitektūras mantojumu, bet arī dažādu kultūru pārstāvošu kopienu klātbūtni.

http://www.survivalkit.lv/lv/occupy-sarkandaugava/

Tagged with:
 
Personāla atlase