Sestdien, 7. septembra vakarā Mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” ietvaros durvis pirmoreiz vērs Sarkandaugavas apkaime, piedāvājot rīdziniekiem un pilsētas viesiem doties apkaimes reinkarnācijas tunelī “Sarkandaugavas kods”, ziņo Sarkandaugavas attīstības biedrība un tās draugi.

google-play“Sarkandaugavas kods” būs iespēja aizraujošā veidā iepazīt Rīgas urbānās un industriālās kultūras sākumpunktu un piedalīties jauna radošā kvartāla veidošanas svētkos.

fqPlkst. 17.00 Tilta un Alekša ielas krustpunktā tunelis uzsāks savu darbu ar īpašu ceļojumu biedrības “Vizuālais kultūras klubs” veidotajā stereo 3D laika mašīnā “Teleportācija”. Interaktīvā laika mašīna Baltās Nakts apmeklētājiem ļaus apciemot Sarkandaugavas vietas un cilvēkus no cita laikmeta un līdzdarboties apkaimes rītdienas veidošanā. Teleportēšanās notiks nemitīgi līdz pat plkst. 23.00 vakarā.

No plkst. 18.00 līdz 22.00 Āžu bulvārī notiks “Ņurbuļošana” – dzejnieka Aivara Neibarta mājas apciemošana. To Baltajā naktī izgaismos multimediāla projekcija, kā arī atmiņu stāsti un dzejas lasījumi kopā ar Eduardu Aivaru, Amandu Aizpurieti, Haraldu Sīmani, Dmitriju Sumarokovu un citiem.

Savukārt Priežu ielā no 18.30 līdz pat 22.00 notiks “DZEJ-ISMU” darbnīca, kurā uz lielformāta kartoniem ikviens varēs radīt savas rindas, iedvesmojoties no somu mākslinieces Heidi Hänninen Aivara Neibarta dzejoļa “Kaķisms” ilustrācijas uz Priežu ielas ēkas.

Pie trešā trolejbusa galapunkta (Sliežu un Tilta ielas stūrī) plkst. 18.00 sāksies mākslas akcija “Atdzimšana”. Sarkandaugavas iedzīvotāji un viesi simboliski “apglabās” apkaimes nepilnības un trūkumus un radīs manifestu nākotnes uzlabojumiem. Akcija noslēgsies ar īsu muzikālu gājienu uz Sarkandaugavas centru, lai simboliski sāktu jaunu kultūras laikmetu apkaimē.

Savukārt no plkst 17.00 līdz pat pusnaktij Sarkandaugavas centrs (Tilta un Sarkandaugavas ielas krustojumā) gaidīs ar Sarkandaugavas attīstības biedrības apkaimes uzlabošanas plāniem un nākotnes vizualizācijām, lai kopīgi apspriestu, kā visu paveikt. Plkst. 21.00 Sarkandaugava svinēs kopā ar Vecrīgas pūtēju grupu “Baba-Jaga”. Būs iespēja piedalīties konkursos.

Android lietotāji “Baltajā naktī” varēs izmantot mobilo aplikāciju “Sarkandaugavas kods”, lai vieglāk orientētos apaimes reinkarnācijas tunelī.

“Sarkandaugavas kodu” organizē Sarkandaugavas attīstības biedrība, A/S “Aldaris” un radošā apvienība “Vizuālās kultūras klubs”. Plašāka informācija par pasākumu meklējama interneta vietnēs www.sarkandaugavai.lv un www.vkklubs.org.

sarkandaugavas_kods_3

PRESES RELĪZE pdf

 

Personāla atlase