Īsfilma „Low Profile” ir veltīta Rīgas nomales savdabīgās noskaņas poētiskai atspoguļošanai un interpretācijai. Filmas varonis piedzīvo negaidītu veselības saasinājumu un paklausot ārsta ieteikumam, uzsāk regulāras pastaigas savā tuvākajā apkārtnē (Sarkandaugavā). Negribīgi viņš uzsāk neuzkrītošu ceļojumu pretī savai transformācijai un jaunam skatam uz sevi un vidi sev apkārt.

Īsfilma aicina skatītājus apstāties, ieklausīties sevī un ieskatīties savā tuvākajā apkārtnē, kuras noskaņa un izteiksme ikdienas steigā bieži paslīd garām nepamanīta. Filmas veidotāji tic, ka Rīgas nomales pelēkajām ielām piemīt smalka dvēsele, un cenšas iemūžināt filmā tās estētiku un atmosfēru.

„Low Profile” ir veidojuši jaunie aktieri, fotogrāfi, dzejnieki un mūziķi, kurus vieno kopēja aizraušanās ar kino. Filmas režisors un scenārija autors ir Artis Dobrovoļskis, dzejas autors Gatis Zotovs, mūzikas autors AON, galveno lomu atveido Jurģis Rāts, lomās Juris Rāts un Edgars Bodnieks, operatori Andris Krastiņš, Jānis Naglis un Jānis Ekmanis, montāža – Jānis Jankevics.

Īsfilmas scenārija autors un režisors Artis Dobrovoļskis ir amatieru kino entuziasts, aktīvi darbojās dažādos audiovizuālajos projektos, kā arī iestudē amatieru teātra izrādes.

Viens no pasākuma mērķiem ir popularizēt amatieru un neatkarīgo kino.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Tagged with:
 
Personāla atlase