logo labas vietas TALKA zals

Sarkandaugavas apkaimes iedzīvotāji aicināti kopā ar dizaineriem, arhitektiem, ainavu arhitektiem un māksliniekiem piedalīties «Labas vietas TALKĀ», lai veidotu Alekša ielas skvēru par labāku vietu.

«Labas vietas TALKAS» iniciatori vēlas, lai iedzīvotāji vairāk uzturētos ārā, savā pilsētā. Lai tā notiktu, ir nepieciešama aicinoša, iesaistoša un droša publiskā ārtelpa, kur satikties un pavadīt laiku. Vietas ir tās, ko radām paši, tāpēc Sarkandaugavas apkaimes iedzīvotāji tiek iesaistīt projekta tapšanas procesā jau no paša sākuma. Šis ir Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projekts ar mērķi, iesaistot apkaimes iedzīvotājus, kopā ar dizaineriem radīt inovatīvus kultūras produktus, kas spēles formātā tiks uzstādīti apkaimes publiskajā ārtelpā.

Vieta, par kuru iecerēts apmainīties idejām un veidot risinājumus, ir pašlaik neviesmīlīgs skvērs pašā Sarkandaugavas centrā, Tilta un Alekša ielas krustojumā. Blakus ir sabiedriskā transporta pietura, un skvēru ikdienā šķērso daudz cilvēku, bet tajā nav iemesla un ērtību, lai uzkavētos ilgāk.

Projekta mērķis ir veidot Alekša ielas skvēru par interesantu, labu vietu Sarkandaugavā, piešķirot tai identitāti un krāsainību. «Labas vietas TALKĀ» 31. maijā notiks ideju radīšana, lai līdz rudenim svēru piepildītu ar interaktīviem dizaina elementiem.

«Labas vietas TALKAS» īstenošanai un vides dizaina elementu radīšanai spēkus apvienojusi «idejuTALKA» un Laikmetīgās arhitektūras informācijas centrs (LAIC). «idejuTALKAS» ir pasākumi, kur cilvēki dalās savās idejās, zināšanās, intuīcijā un vēlmē rīkoties, lai kopīgi paveiktu vairāk, kā katrs spēj atsevišķi. «idejuTALKAS» izmanto koprades metodoloģiju, kas vieglā un atraktīvā veidā palīdz lielām cilvēku grupām kopīgi radīt konstruktīvus risinājumus. Savukārt LAIC strādā ar reāliem uzlabojumiem vides veidošanas praksē, organizējot Rīgas Tehniskās universitātes starptautisko vasaras skolu, Arhitektu virtuves sarunas un īstenojot jaunus pilsētvides konceptus Rīgas veloinfrastuktūras un Miera ielas attīstībai.

Ja Tu vari iedomāties, ko gribētu redzēt un darīt Alekša ielas skvērā, piedalies «Labas vietas TALKĀ» un nāc piektdien, 31. maijā plkst. 15.00 Alekša skvērā (turpinājums plkst. 15.30 Bērnu un jauniešu centrā «Laimīte», Sarkandaugavas ielā 24.)

PIETEIKŠANĀS — www.ej.uz/labavieta

Kontakti: Alija Turlaja 26446757

sarkandaugavai@gmail.com

Skvērs Tilta un Alekša ielas stūrī ap 1920. gadu (Avots: VRVM_57748)

Skvērs Tilta un Alekša ielas stūrī ap 1920. gadu (Avots: VRVM_57748)

IMG_4652

Alekša skvērs 2013. gada Lielajā talkā

Saruna ar Tomu Kokinu un Aliju Turlaju Rīga Radio

Saruna ar labas vietas TALKAS idejas autoru Mārci Rubeni, Laikmetīgās arhitektūras informācijas centra pārstāvi Gunitu Kuļikovsku un Sarkandaugavas attīstības biedrības vadītāju Aliju Turlaju

Raidījums skanējis Latvijas Radio 3 Klasika 26. maijā plkst.12-tos, atkārtojumā arī 28.maijā plkst.18:30

Raidījuma ieraksts

 attelaversijaa2-01

Personāla atlase