Sestdien, 27. aprīlī plkst. 10.00, Sarkandaugavas attīstības biedrība aicina uz Lielo Sarkandaugavas talku. Tā norisināsies pie Sarkandaugavas vecupes krastiem gar Tvaika ielu. Šī vieta, sākot no Sarkandaugavas tilta, ir īpaši piesārņota vieta apkaimē, jo ūdens attīrīšana jeb sanācija pagaidām nav bijusi pilsētas prioritāte.

Talkas laikā ir paredzēts sakopt teritoriju gar ūdeni, savākt tur esošos atkritumus, kā arī paretināt saaugušos krūmājus, kas aizsedz skatu uz ūdeni. Savukārt Tvaika ielā pie autobusa pieturas tiks izveidots eksperimentāls dārzs, kurā tiks iesēti viengadīgi un daudzgadīgi augi – kvieši, lupīnas un saulespuķes. Tiem piemīt unikālas īpašības attīrīt piesārņoto augsni. Līdzās dārzam tiks izveidota atpūtas vieta un uzstādīts informatīvs stends – informācija par vidi uzlabojošo fitoremediācijas metodi, kā arī par Sarkandaugavas ūdens telpas attīstību no 18. līdz 21. gadsimtam. Informatīvajā stendā būs apskatāma maršruta karte pa Sarkandaugavas apkaimi. Papildus šai vietai talcinieki gaidīti arī Alekša skvēra sakopšanā. Arī tur pēc talkas tiks uzstādīts informatīvs stendi par Sarkandaugavas vēsturi un interesantākajām vietām apkaimē.

Ar Lielo talku Sarkandaugavas biedrība vēlas pievērst sabiedrības uzmanību pilsētas ūdeņu piesārņojuma problemātikai, kas ļoti atktuāla Rīgā. Biedrība vēlas rast iespēju šo pagaidām degradēto vietu pārvērst par dzīvu un patīkamu vietu apkaimē, tādējādi uzlabojot apkaimes iedzīvotāju dzīves kvalitāti pilsētā.

Talcinieki tiek aicināti ierasties uz instruktāžu sestdien, 27. aprīlī, plkst. 10.00 Tvaika ielā, pretī Psihoneiroloģiskās slimnīcas ieejai ielas otrajā pusē, līdzi ņemot grābekļus un citus palīginstrumentus (knaibles, mazos rokas zāģus u.c.). Talcinieki tiks nodrošināti ar darba cimdiem, kā arī pēc talkas – ar siltām pusdienām!

Projekts “Sarkandaugavas upes attekas krastmalas talka” tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Projektu īsteno Sarkandaugavas attīstības biedrība sadarbībā ar Sarkandaugavas apkaimes iedzīvotājiem, biedrību “homo ecos:”, SIA „Ainavu projektēšanas darbnīcu ALPS”, A/S „Aldaris”.

Vairāk informācijas:

Alija Turlaja, Sarkandaugavas attīstības biedrība, tālr.: 26446757

E-pasts: sabiedriba@mail.lv

Internetā: www.sarkandaugavai.lv

 afiša-talka2013

 

Personāla atlase