Kurš teica, ka Lielā talka notiek vienreiz un aprīļa beigās? Šogad Lielajā talkā bez parasto sadzīves atkritumu savākšanas, tika iekopta publiskā telpa (izzāģēti krūmi, stādītas puķes, sakopti namu pagalmi).

Savukārt Sarkandaugavas ielas nama nr. 5 iedzīvotāji arī pēc Lielās talkas šogad sarīkoja kopā sanākšanu un sava pagalma labiekārtošanas talku. Šīs talkas organizatore Mārīte Grandāne ir pārliecināta, ka sakopts pagalms nav tikai skaist skats aiz loga, bet arī investīcija, kas tieši atspoguļojas dzīvokļa nekustamā īpašuma vērtībā, jo “savu “eirobūdu” (dzīvokli) vienu pašu tagad nepārdosi, cilvēki skatās, kas ir apkārt un izvēlēsies dzīvot vietā, kur patīkami iziet arī ārā”, tā Mārīte..

Vispirms ar ainavu arhitektes palīdzību iedzīvotāji izplānojuši kam un kur pagalmā būt (lasi rakstu šeit), izvēlējušies kādus augus stādīt. Nākamais solis bijis pārliecināt vietējās namu pārvaldes un galvenās namu pārvaldes ierēdņus, ka iedzīvotāji vēlas padarīt savus dzīves apstākļus labākus un pagalmu skaistāku un izteica gatavību paveikt to pašu spēkiem, palūdzot nofinansēt tikai augus un melnzemi. Tas prasīja laiku, kamēr iedzīvotāji tika saprasti un prasītais tika izpildīts. Tālākais jau noritēja pēc plāna. Spītējot aukstajiem vējiem 12.maijā pagalmā notika liela rosība. To var apskatīt šajā galerijā! Un atcerieties, ka talkot droši var arī maijā, jūnijā un pārējos mēnešos!

 

 
Personāla atlase