Pilsētas attīstību nosaka ļoti daudzi faktori: ekonomiskie, politiskie (visbiežāk), sociālie, vides utt. Pilsētas iedzīvotāji ir tie, kas pirmie reaģē uz pārmaiņām un to izraisītajām sekām. Vai tas būtu jauns iekopts parks, vai jauna tilta būvniecība – kā tas bija agrāk, nebūs vairs nekad.

Vēl 60-tajos gar Duntes ielu, kur tagad slejas jaunās biroju ēkas tecēja plata upe – Sarkandaugava. Kurš gan to tagad atcerās? Atcerēties varbūt arī kāds atcerās, bet vai uzskatam, ka dzīvojam pie upes vai tuvu tai? Kāda ir mūsu piekļuve ūdeņiem tagad?

Svētdien, 20.maijā Sarkandaugavas parkā notika iedzīvotāju anketēšana, kurā Sarkandaugavieši izteicas savas domas par apkaimi, nosauca labākās vietas, sliktākās vietas un izteica savas vēlmes.

Jau tagad droši varam apgalvot, ka starp populārākajiem objektiem (atpūtas) ir tieši Sarkandaugavas parks. Nenoliedzami, cilvēkiem patīk sakopta un estētiska vide – tā viņu piesaista, aicina, to cilvēks ciena. Jo vairāk tādu sakārtotu vietu, jo labāk cilvēkiem, jo labāks garastāvoklis, jo labāka dzīve. Apkaimes attīstību ietekmē tie paši faktori, kas pilsētas attīstību. Kā viens no galvenajiem faktoriem, ir paši iedzīvotāji. Jūs teiksiet, ka maz ko var mainīt? Maz, ja mainīt grib viens vai divi cilvēki. Taču daudz, ja to grib daudzi.

Tāpēc aicinām visus Sarkandaugaviešus, padomāt, izvērtēt un saprast vai vēlamies dzīvot labāk. Un padomāt, kā to darīt. Varbūt ir vērts tomēr pazvanīt apsaimniekotājam par izdegušo lampiņu vai nesakopto pagalmu, par kuru Jūs katru mēnesi maksājat “apsaimniekošanas maksu”?

Dotajā mirklī SAB nepietiek cilvēkresursu, lai piepildītu šo lapu ar visu vajadzīgo informāciju labākai dzīvei, taču to darīsim, ja mums kāds pievienosies un palīdzēs to darīt.

Rīt, 24.maijā LU Ģeogrāfijas un Dabas zinātņu fakultātē pl.17.00 (telpā nr. 401) notiks gala prezentācijas par Sarkandaugavas attīstības scenārijiem un priekšlikumiem, kas bija 6 nedēļu intensīvs darbs un izpēte Sarkandaugavā, ko veica studenti un profesionāļi dažādās disciplīnās (arhitekti, pilsētplānotāji, ainavu arhitekti, sociālantropologi u.c.).

alexis_tilta-494x445

 
Personāla atlase